Untuk Awak Teja Aulia

Untuk Awak Teja Aulia

Product Description

  • Title: Untuk Awak Teja Aulia
  • Author: Syud
  • ISBN: 9789675118357
  • Page: 459
  • Format: Paperback
Untuk Awak Teja Aulia Untuk Awak Teja Aulia Selalunya kalau lelaki dan perempuan mengaku sahabat baik salah seorang mesti akan tergelincir terlebih suka I Tak apalah adik dah ada pilihan sendiri Siapa Pacai balas mak sarkastik Pacai tu teman, Selalunya kalau lelaki dan perempuan mengaku sahabat baik, salah seorang mesti akan tergelincir terlebih suka I Tak apalah, adik dah ada pilihan sendiri Siapa Pacai balas mak, sarkastik.Pacai tu teman serumah, sahabat dunia akhirat Kalau Pacai tu perempuan, dah lama mak suruh kau orang berdua kahwin Tawa Adil pecah Anak Cik Fizah kata mak lagi Makkk Selalunya kalau lelaki dan perempuan mengaku sahabat baik, salah seorang mesti akan tergelincir terlebih suka I Tak apalah, adik dah ada pilihan sendiri Siapa Pacai balas mak, sarkastik.Pacai tu teman serumah, sahabat dunia akhirat Kalau Pacai tu perempuan, dah lama mak suruh kau orang berdua kahwin Tawa Adil pecah Anak Cik Fizah kata mak lagi Makkk Adil mula memprotes, Nanti adik pandai la cari sendiri Mak jangan nak memandai apa apa Iya tapi kalau sampai tahun depan tak ada bayang bayang lagi ugut mak.Hatinya sudah terlanjur tergelincir pada Teja Aulia, biarpun mereka sudah tidak bertegur sapa LIIDan hati Teja Aulia penuh berbunga daisi apabila Adil melambai tadi Namun rasa itu dihibakan apabila Adil guna kata ganti diri saya Jadi pada Adil, dia bukanlah Aulia yang dulu Adil hanya akan sebut saya pada perempuan yang dia tak berapa kenal tak berapa biasa tak berapa sayang Dan dia sudah termasuk dalam kategori itu Nampaknya hubungan dia dengan Adil sudah tidak ada bunga bunga untuk pulih lagi

Product Info

Description
Related Post
Reviews
  • Selalunya kalau lelaki dan perempuan mengaku sahabat baik, salah seorang mesti akan tergelincir terlebih suka I Tak apalah, adik dah ada pilihan sendiri Siapa Pacai balas mak, sarkastik.Pacai tu teman serumah, sahabat dunia akhirat Kalau Pacai tu perempuan, dah lama mak suruh kau orang berdua kahwin Tawa Adil pecah Anak Cik Fizah kata mak lagi Makkk Selalunya kalau lelaki dan perempuan mengaku sahabat baik, salah seorang mesti akan tergelincir terlebih suka I Tak apalah, adik dah ada pilihan sendiri Siapa Pacai balas mak, sarkastik.Pacai tu teman serumah, sahabat dunia akhirat Kalau Pacai tu perempuan, dah lama mak suruh kau orang berdua kahwin Tawa Adil pecah Anak Cik Fizah kata mak lagi Makkk Adil mula memprotes, Nanti adik pandai la cari sendiri Mak jangan nak memandai apa apa Iya tapi kalau sampai tahun depan tak ada bayang bayang lagi ugut mak.Hatinya sudah terlanjur tergelincir pada Teja Aulia, biarpun mereka sudah tidak bertegur sapa LIIDan hati Teja Aulia penuh berbunga daisi apabila Adil melambai tadi Namun rasa itu dihibakan apabila Adil guna kata ganti diri saya Jadi pada Adil, dia bukanlah Aulia yang dulu Adil hanya akan sebut saya pada perempuan yang dia tak berapa kenal tak berapa biasa tak berapa sayang Dan dia sudah termasuk dalam kategori itu Nampaknya hubungan dia dengan Adil sudah tidak ada bunga bunga untuk pulih lagi

  • Membaca kisah ini,menyebabkan kita terpaksa mencari BMHS walaupun dah lama di Khatam kan kisah Pacai+Wardah tp tak pasal2 diulang baca dan masih lagi tersenyum dengan riangnya.Untuk Kisah Adil dan Teja ini,ending dia socoet je 3 tahun lama tu tapi mungkin tempoh bertenang tuk mereka berdua ini,walaupun awal2 dah nampak yg dorang berdua ni sangat perlukan satu sama lain,kalau itu bukan CINTA jadi apakah?? nasib baik happy ending utk keduanya,kalo tak kita yg stress.P/S :Terima Kasih K,untuk novel [...]

    ooo disini hikayat si Pacai okKisah persahabatan lelaki dan perempuan. siapa yang mula tergelincir perasaan? Adil dahulu atau Aulia? Mungkin Adil dahulu sbb dia membenarkan dimulut apa dalam hati dia sedangkan Aulia mcm masih tercari-cari siapa Adil di hati dia. 3 tahun tak bertegur sapa lama tu kalau masa tu ada langau mau masing2 makan hati yang bestnya kisah daripada Syud mmg tak wujud la langau ka nyamuk ka x dak la rasa nak tarik rambut fuhhh lega cerita yang santai mungkin penyebab mereka [...]

    Sekali lagi Syud memberi perisa 'manis' itu dalam tulisan yang satu ini. Hamba agak, Syud sudah ter-imunisasi dengan bakat sebegitu dan akhirnya terhasillah penulisan sebegini. Manis secukup-cukup perisa karya yang bertajuk Untuk Awak Teja Aulia (UATA) iniTA mengisahkan tentang Adil dan Aulia yang berteman baik bertahun-tahun lamanya. Adil menjadi tempat Aulia meluahkan perasaan tentang macam-macam atau lebih tepat semua hal. Dan, Adil yang terlampau budiman dan sabar itu selalu menjadi pendenga [...]

    Naskah untuk dilepaskan; RM12.00. Pm je. Ini karya kedua untuk Trilogi Azril-Adil-Pacai hasil nulikan Syud. Namun, kesukaran mendapatkan naskah ini di pasaran terbuka menyebabkan aku terpaksa berpeluh-peluh mengunjungi kaunter bank untuk membayar harga pesanan dengan JS. Kad hutang x boleh dileretkan kerana alasan PayPal diragui status halalnya. Berpuas hati kerana akhirnya dapat melengkapkan trilogi ini biarpun urutan pembacaan agak caca-marba. Jujur, jika dibandingkan dengan Tentang Dhiya dan [...]

    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM12. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)Sekali lagi Syud berjaya menghidupkan semua watak dalam novel. Sama seperti tunjang utama Tentang Dhiya, character Adil dan Teja felt real. Seolah-olah mereka berdua memang ada di luar sana, living and breathing the same air as we do. Atau mungkin kerana N sendiri pernah ‘tergelincir’ seperti Adil jadi N rasa seperti berada di tempat mereka. Malangnya ending kisah N tak bahagia seperti Adil da [...]

    Lega, habis juga baca buku ni, walaupun memakan masa. Ceritanya okay cuma mama penat sebab semua orang asyik sibuk dengan kerja kerja kerja. Hihihi diorang yang kerja, mama yang penat! Cemana tuh. Lepas tu, lagi satu, penat sebab I feel the pain 3 tahun dalam kemelut tu. Letih tau Cubalah kalau dak Aulia ni check phone dia awal-awal, tak de ler sampai 3 tahun siksa. Tapi bila baca buku ni, mama leh predict cemana ceritanya sebenarnyaTapi ada gak kes naya bila baca buku ni kecur bila baca si Auli [...]

    took 5 days to finish this book. working days + ramadan. if not i'd finish it earlier. keke. the last piece, the end of my Syud's marathon. sedih :( Its a glimpse of reality. people grow up, and grow apart. bestfriends become stangers. i'm just glad they worked things out in the end usual, epilog pendek sangat. tolong buat panjang sikit please.

    25 Februari 2014Mengambil masa agak lama untuk habiskan buku ni. Betul-betul mengimbau memori (memori zaman belajar yehehe). Kisah sebegini agak meruntun jiwa bagi saya. Bila persahabatan selama berbelas tahun, bila kita telah benar-benar mengenali seseorang akhirnya runtuh hanya kerana sedikit salah faham. Bila masing-masing menjadi ego, tidak mahu mengalah untuk menjadi orang pertama yang memulakan.Aulia dan Adil. Persahabatan yang erat sejak kecil, lagi-lagi rumah mereka hanya selang beberapa [...]

    UATA macam cerita realiti. Memang persahabatan antara lelaki dan perempuan itu sukar benar nak mengelak daripada tergelincir perasaan. Baik di belah lelaki atau perempuan akan ada saatnya hati itu terbuai dengan cinta. Jadi salah siapa?Teja Aulia [Aulia:] mengenali Adil semenjak kecil. Terlalu rapat hinggakan Aulia rasa tak mampu hidup tanpa Adil di sisi. Mereka jarang terpisah. Makanya hubungan persahabatan itu sentiasa mekar melewati waktu. Tetapi bila masing-masing sudah meningkat dewasa hubu [...]

    Demam baca buku Syud masih berlanjutan. Haahhahah.Tapi apa-apa pun selepas baca your 2nd piece ni (dibuku kan pada 2010) makes me more confident on certain things.Story yang jatuh dalam kategori mendatar sahaja sebab konflik pun simple tapi anda menebarkan dengan cara tersendiri. Lenggok Bahasa yang sedap too. Incident yang biasa-biasa tapi you make it “cantik” with your own ways.Amazing part yang saya perasan… kemasukan plots secara terkejut tergempar sepanjang perjalanan cerita sikit pun [...]

    haila Adil & Aulia sia sia je la 3tahun memendam rasa yg si aulia lak aduhaiii dah 3 tahun baru nampak mesej yg tak sampai tue ram gila baca sing2 ego xmahu mengalah nsb baik happy ending ;)

    Bila dah bersahabat baik, pasti salah seoarang yang akan terlebih sayang.True.Sebab tu dalam Islam kena jaga perhubungan antara lelaki dan perempuan kan? (=Bak kata Aidil,Kalau kita kenal orang tu dan terus jatuh cinta lain sangat dengan dah berkawan bertahun-tahun tiba-tiba jatuh cinta.Awkward.Aidil, demi persahabatan dia dan Aulia, dia sanggup merahsiakan rasa suka yang bertamu di jiwa.Demi melihat Teja Aulia bahagia, dia tak kisah walau dia yang terluka.Teja Aulia,kali pertama memandang Raif, [...]

    Selalunya…kalau lelaki dan perempuan mengaku sahabat baik, salah seorang mesti akan ‘tergelincir’ – terlebih suka!Saya setuju dengan pernyataan di atas. Sebab saya katakan demikian adalah atas dasar pengalaman. Kalau bukan pengalaman sendiri, semestinya pengalaman orang lain. ;) Itulah, apabila ada lelaki dan perempuan, pasti akan ada daya tarikan di situ. Saya tidak mahu mengulas panjang tentang cerita ini. Cuma ingin menukilkan sesuatu hasil ilham yang hadir selepas membaca novel ini.B [...]

    Semasa mula membaca novel ni saya tidak teruja sangat kerana baru lepas baca Baju Melayu Hijau Serindit, saya suka BMHS tapi tak teruja sangat semasa membacanya. Tapi novel UATA ni saya agak teruja, tak sabar nak habiskan. Mungkin latar cerita ni ada sedikit pasal UTM, sebagai Alumni UTM saya agak teruja dengan cerita-cerita zaman belajar ni. Yang paling yang buat saya suka adalah kedua-dua watak utama Adil dan Aulia, comel sangat diaorang ni kan. Nak jugak kawan macam Adil tu, baiknya. Tapi say [...]

    Tahniah Syud, aku memang jatuh hati berguling-guling pada semua cerita tau. Kisah Adil dan Aulia ni cerita yang mungkin orang kata biasa-biasa je, tapi pada aku kisah mereka agak luarbiasa dan menyingkap pelbagai rasa dua jiwa, dua gender dalam persahabatan. Dan fitrah yang diciptakan oleh Allah SWT di dalam jiwa manusia antara lelaki dan perempuan itu akhirnya telah membongkar satu rahsia terpendam lama antara mereka dan menemukan siapakah jodoh atau belahan jiwa Adil dan Aulia yang sebenar-ben [...]

    cool! memang benar Syud melakarkan ceritanya seperti warna-warna pelangi yang indah. apa yang kita rasa jika seseorang yang kita rapat itu tiba2 jauh dari kita? seperti konflik antara Adil dan Teja Aulia. " Kadang2 bila orang tu bersahabat baik, pasti ada yang tergelincir" itulah yang terjadi antara Adil dan Aulia.

    This is my second novel by Syud. Storyline is interesting. Tapi jalan cerita agak lambat la Punya la lama nak tunggu masing2 meluahkan rasa Maybe mungkin tu yang writer cuba cerita.Usually this thin novel took me 1-2 days to finish. But this one took me almost 3 days Surprise kan

    Can't even sum up my words to describe this book. All I know is that I love the characters so much that I feel Adil is really exists. His existence is the only thing that can convince me that there is still a Mr. Right after all. Haihh Adil meh lah datang cepat munculkan diri kau depan aku.

    jln cerita selamba. dekat dngn kita . biasa-2 je tpi suka baca sbb mcm kita sendiri yg berada di kaki dia. lev this story bnyak momment teja lalui mcm saya sendiri lalui . tpi saya x pernah pulak jatuh hati dngn kwn dri kecik. teheeee

    Aulia & Adil~Aulia adalah orang yang dia - Adil - jatuh hati sejak dulu lagi. Mungkin berbelas-belas tahun dahulu, dia dah lost count.~

    check d'review on:teruterubozu-herstory

    Macam biasa, kalau baca novel kak syud ni memang susah nk berhenti. Tapi, at some part memang kena berhenti, sebab rasa sayang nak habiskan bacaan. Overall, suka sangat. Ending pun best. Teja Aulia, 1.4.3.7 ~ i.love.yourever

    'Untuk awak Teja Aulia' That's it !!!Ni semua Aulia punya pasal. Kesian Adil huhuhuAdil tu punya la baik. Sabar je layan karenah AuliaMisi beli goreng pisang sedap tu lah penghubung hubungan Adil dan Auliap/s Dalam ni ada Nisa (Tas tangan merah jambu) dan Kak Iman (Pelangi)

    Jalan cerita Untuk Awak Teja Aulia sangat slow tapi sebab nak tahu sangat "ending" novel ni, saya teruskan pembacaan. Saya mengenali watak Adil melalui novel Syud, Baju Melayu Hijau Serindit. Adil yang diam memendam seribu rasa, Adil yang sarat dengan kesetiaan untuk Aulia, Adil yang baik,sangat baik. Novel ini diadun dengan watak degil Aulia. Persahabatan yang dianyam bertahun akhirnya terputus kerana salah faham mereka. Persahabatan mereka akhirnya bertukar menjadi cinta setelah 3 tahun tidak [...]

    terlajak mencintai kawan sendiri.atu yg benar juga pernah mengalamiyanmaun,nasib saya tidak seperti adil-aulia kerana kisah saye berakhir dgn kami tdk bertegur sape dri dulu hngga kinitahniah syud! isi cerita yg mnarik bahase yg santaixmmbuatkan pmbace mngantukjlan citer xmeleretn kalau bace skali,msti nk bace lg(da bce kisah adil-aulia ni 5kali da), mmg xdpt tido ble bce karya2 syudtahniah!

    Ada unsur reality pada jalan cerita. Ada pahit dan manisnye. Cuma tak suka sangat dengan cara penyampaian: flashback, forward, reflective. Kena 'keep track of time line to make sense'. Karakter Adil lebih mendiamkan diri, pasif. Tak banyak tahu akan cara pemikirannya melainkan rasa tak keruannya. Saya suka pada karakter Aulia kerana ada perkembangan yang positif. Dia mula dewasa. Suka pada Pacai. Lebih berfikir dan proaktif.

    K, Adil!!! Awak. Sungguh. Comel la! Kekeke! K dah. Jangan nak melebih pulak sukakan watak yang tak wujud. TT_____TT Sedih la jugak baca novel ni tapi Hmmm. Ada manisnya dan ada tawarnya jugak so overall saya kasik 3 stars~? (;

    kalau lelaki dan perempuan tu bersahabat baik salah seorangnya pasti akan tergelincir

    Satu lagi karya Syud yang bersahaja. Kita x stress bila baca cerita Syud. Macam cerita real, that's my opinion. Cerita yang masuk akal

    reread @ August 2017

    • [PDF] Download ✓ Untuk Awak Teja Aulia | by ¹ Syud
      459 Syud
    • thumbnail Title: [PDF] Download ✓ Untuk Awak Teja Aulia | by ¹ Syud
      Posted by:Syud
      Published :2019-08-23T17:36:10+00:00